Британският експремиер Борис Джонсън предизвика изненада, като се обяви в подкрепа на консервативния

...
Британският експремиер Борис Джонсън предизвика изненада, като се обяви в подкрепа на консервативния
Коментари Харесай

Риши Сунак получи неочаквана подкрепа от Борис Джонсън

Британският експремиер Борис Джонсън предизвика изненада, като се обяви в поддръжка на консервативния министър председател Риши Сунак, който се чака да загуби утрешните парламентарни избори в страната, съобщи Франс прес.

" Ако в действителност желаете по-високи налози, в случай че желаете неконтролируема имиграция и в случай че желаете неефикасно кланяне на Брюксел, гласувайте за лейбъристите в четвъртък ", съобщи Борис Джонсън, който се появи нощес на предизборна демонстрация на своя правоприемник Сунак.

Бившият министър председател Джонсън доведе своя лагер до съкрушителна победа преди пет години.
Предизборната акция завършва през днешния ден, като консерваторите към този момент одобриха, че на изборите на следващия ден, че ги чака проваляне против лейбъристите, напомня Агенция Франс Прес.

Борис Джонсън беше заставен да подаде оставка през 2022 г. след поредност от кавги, само че той остава известен измежду някои поддръжници на консерваторите. Социологическите изследвания обаче предсказват съкрушителна победа на лейбъристите, водени от Киър Стармър, който може да завоюва даже повече места в Уестминстър, в сравнение с Тони Блеър през 1997 година

" Всичко свърши и ние би трябвало да се подготвим за действителността и разочарованието да бъдем в съпротива ", написа някогашната вътрешна министърка Сюела Бравърман във в. " Телеграф ". " Гласуването в четвъртък в този момент е обвързвано с това да се образува задоволително мощна съпротива ".

" Вероятно сме в навечерието на най-голямата (лейбъристка) издънка, която в миналото сме виждали в тази страна ", призна по радио " Таймс " министърът на труда Мел Страйд, корав покровител на акцията на Риши Сунак.

Консервативният вестник " Дейли мейл " предизвести за " Стармергедон ". Очаква се министър председателят да посвети последните часове на акцията си на това да избегне " супермнозинство " на лейбъристите.

От своя страна лейбъристкият водач Киър Стармър ще продължи да кръстосва страната през днешния ден, отбелязва Агенция Франс Прес.

Парламентарните избори във Великобритания ще се проведат на следващия ден, като резултатите се чакат късно вечерта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР